Закриване на фирма | contolexvarna.bg

Закриването на фирма може да бъде дълъг и сложен процес, който зависи от много фактори, като вида на фирмата, нейното правно състояние, длъжностите на управителите и др.

Когато, дaдeн тъpгoвeц нe извъpшвa дeйнocт, нямa зaĸoнoвo зaдължeниe, дa бъдe зaличeн oт Tъpгoвcĸия peгиcтъp. Taĸaвa e и cитyaциятa пpи юpидичecĸитe лицa c нecтoпaнcĸa цeл. Ho въпpeĸи липcaтa нa дeйнocт, тъpгoвcĸитe дpyжecтвa и ET, ce зaдължaвaт дa пoдaвaт дeĸлapaция зa нeaĸтивнocт вcяĸa гoдинa. C нeя тъpгoвeцът oбявявa, чe пpeз предходната гoдинa, фиpмaтa нe e извъpшвaлa дeйнocт. Taзи дeĸлapaция ce пoдaвa в HCИ дo 30.04 нa cлeдвaщaтa гoдинa.

Mнoгo чecтo собствениците на фирми се затрудняват, тъй ĸaтo oпaшĸитe ca гoлeми, a пpoцeдypaтa мoжe дa oтнeмe вpeмe. Paзбиpa ce, имa и дpyги зaдължeния, ĸoитo дoпълнитeлнo ycлoжнявaт тъpгoвцитe и чecтo тe взимaт ĸapдинaлнoтo peшeниe зa зaĸpивaнe нa фиpмa. Kaĸви ca cтъпĸитe пo oбявявaнe нa фиpмa в лиĸвидaция, вижте пo-дoлy.

Изготвяне и внасяне в Търговския регистър на документите по прекратяване на фирмата

  • Попълване и внасяне в НАП на уведомление по чл. 77 от ДОПК
  • Изготвяне на покана до кредиторите на фирмата и внасянето й в ТР за обявяване
  • Съвместна работа със счетоводителите/ликвидаторите на фирмата и оказване на текущо правно съдействие и консултации при провеждането на ликвидацията
  • Изготвяне и внасяне в Търговския регистър на документите по заличаване на фирмата
  • Изваждане на удостоверение от Търговския регистър за извършеното заличаване

Защо да се доверим на Счетоводна кантора „КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД при закриване на фирма?

Закриването на фирма е сериозен процес, който може да изисква специфични познания и опит в областта на счетоводството и данъчното облагане. Затова, доверяването на счетоводна кантора може да бъде много полезно и дори необходимо в този случай.

Ето няколко причини защо да се доверите на счетоводна кантора „КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД при закриване на фирма:

  • Знания и опит – Счетоводните кантори разполагат с квалифицирани и опитни счетоводители, които могат да ви помогнат да изпълните всички законови изисквания за закриване на фирмата ви. Те могат да ви предоставят съвети и насоки за най-добрите практики и процедури при закриването на фирмата ви.
  • Спестяване на време и усилия – Закриването на фирма може да бъде много времеемко и трудоемко, особено ако нямате опит в тази област. Счетоводните кантори могат да ви помогнат да оптимизирате процеса и да го извършите бързо и ефективно.
  • Предоставяне на правилни данъчни декларации – Счетоводната кантора може да ви помогне да изготвите всички необходими данъчни декларации и да ги подадете в срок. Това ще ви предпази от евентуални санкции и глоби от страна на данъчните органи.
  • Увереност в точността на данните – Счетоводната кантора ще се грижи да въведе всички необходими данни за закриване на фирмата ви правилно и точно. Това ще ви помогне да избегнете евентуални грешки и грешки при въвеждането на данните.
  • Предоставяне на консултации за бъдещи действия – Счетоводната кантора може да ви даде съвети относно бъдещи действия, които трябва да предприемете след закриването на фирмата ви, като например отваряне на нова фирма или регистрация.

Възползвайте се от професионална помощ при закриване на фирма

Професионалната помощ при закриване на фирма цели да спести на всеки бизнес най-ценния ресурс – време. Но освен това, партнирайки си със специалист, вие можете да се насладите на допълнителни предимства и плюсове. Услугата ви предоставя възможността да си спестите посещения на институции, чакане на опашки и редица недоразумения. В същото време, работейки с експерт, вие можете да сте уверени, че всички срокове ще бъдат спазени, че ще получите помощ при свикването на събрания и че ще имате достъп до професионални мнения и консултации.

Ако имате нужда от повече информация за регострация на фирма, ние ще Ви консултираме безплатно.

Можете да отправите запитване ТУК

Адрес

гр. Варна 9000, р-н „Младост", ж.к. „Свети Иван Рилски", ул. „Йосиф Брадати" № 61. В непосредствена близост до МОЛ Варна

Телефон

0878178972

E-mail

office@contolexvarna.bg