счетоводни услуги | регистарция на фирма

Кантора за счетоводни услуги „КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД – предлага регистрация на всички видове търговски дружества и учредяване на дружества с нестопанска цел. Много важно е преди да се започне самата процедура да се изясни и прецени много точно, необходимата правна форма на търговското дружество от което имате нужда.

Регистрацията на фирма може да бъде направена като ЕТ, ЕООД или ООД в България.

ЕТ (едноличен търговец) е фирмена форма, която позволява на един човек да бъде собственик и управител на фирмата. ЕТ е подходящо за малки бизнеси, които не изискват значителни капиталови инвестиции.

ЕООД (еднолично дружество с ограничена отговорност) е фирмена форма, която позволява на един собственик да има пълното контрол върху бизнеса, като същевременно има ограничена отговорност за дълговете на фирмата. За да се регистрира ЕООД е необходимо да имате минимум 2 лева капитал.

ООД (дружество с ограничена отговорност) е фирмена форма, която позволява на двама или повече съдружници да създадат бизнес с ограничена отговорност. За да се регистрира ООД е необходимо да имате минимум 2 лева капитал.

За да регистрирате фирма в България, ще трябва да подготвят необходимите документи като устав, договори с учредителите, данни за юридически адрес и др. Можете да регистрирате фирмата лично в Търговския регистър на България или да използвате услугите на специализирани фирми, които предлагат услуги по регистрация на фирми.

Срок на изпълнение? Регистрация на фирма?

Уcлyгaтa e cyпepeĸcпpecнa. Щe ни oтнeмe 2 paбoтни дни дa peгиcтиpaмe нoвaтa Bи фиpмa, ĸaтo мoжeм дa зaпoчнeм paбoтa пo нeя в дeня, в ĸoйтo cтe ни пoтъpcили.

Стъпки при регистрация на фирма.

  • Определяте формата на дружеството, което искате да учредите – ЕТ, ООД, ЕООД, АД или друго.
  • Заплащате договореният хонорар по банковата ни сметка, който се определя в зависимост от формата на дружеството, която сте избрали.
  • Ние се заемаме с изготването на всички необходими документи и Ви ги предоставяме за подписване.
  • Посещавате нотариус пред когото ще трябва да заверите подписа на управителя.
  • Ако сте решили да регистрирате капиталово дружество (ЕООД, ООД и др.), ще се наложи да откриете банкова сметка и да внесете уставния капитал. Това може да стане в избрана от вас банка. Освен капитала е необходимо и внасянето на държавната такса за Търговския регистър. Следва да ни предоставите взетите документи и ние да ги подадем  електронно до Търговски регистър.

Ако имате нужда от повече информация за регострация на фирма, ние ще Ви консултираме безплатно.

Можете да отправите запитване ТУК

Адрес

гр. Варна 9000, р-н „Младост", ж.к. „Свети Иван Рилски", ул. „Йосиф Брадати" № 61. В непосредствена близост до МОЛ Варна

Телефон

0878178972

E-mail

office@contolexvarna.bg